Over ons

Historiek

 

Creatievelingen Thibault Verfaillie en Kevin Van Hauwaert, als jeugdvrienden opgegroeid in dezelfde buurt, genoten samen de opleiding burgerlijk ingenieur-architect aan de UGent. Door studieopdrachten samen en succesvol aan te pakken, merkte het duo vrij snel dat ze op dezelfde architecturale golflengte zaten.

Een constructieve samenwerking op professioneel vlak bleek een evidentie en was dan ook snel in de maak. Na de studies deed Thibault als zelfstandig medewerker cruciale ervaring op bij Goedefroo+Goedefroo Architecten uit Wielsbeke, terwijl Kevin, eveneens op zelfstandige basis, bij Architecten Vande Kerckhove (AVDK) aan de slag ging. Het zelfstandig statuut die beiden op zak hadden, maakte het meteen (2011) mogelijk om de onderlinge samenwerking te combineren met de opdrachten die het duo binnen de twee architectenbureau's uitvoerde.

De eigenlijke oprichting van V2-Architecten bvba gebeurde uiteindelijk in 2013. Oorspronkelijk was het bureau gevestigd in Meulebeke maar uit commercieel standpunt trok V2-Architecten in 2014 naar een oud industrieel pakhuis in Rumbeke (Roeselare) waar er plaats is voor groei en ontwikkeling. Deze inspirerende werkplek vormt de ideale denktank om met de verschillende partijen aan tafel te zitten en ontwerpvisies te ontwikkelen.

Door de stijging in het aantal projecten en de omvang ervan, zag V2-Architecten zich genoodzaakt om het team te laten groeien. Ondertussen zijn er twee voltijdse architecten in dienst.